Wat is pMU

Permanente make-up (PMU) is de manier om je wenkbrauwen, eyeliner of lippen altijd perfect op orde te hebben. Nooit meer bijwerken met een potlood. Perfect onder alle omstandigheden, in het zwembad, in de sauna of u nu lacht of huilt van geluk. Je make-up blijft perfect zitten!

 

Hoe wordt permanente make-up aangebracht?

Met een filterdunne steriele naald wordt een veilig pigment vlak onder het huidoppervlak aangebracht. Anders dan bij tatoeage, wat levenslang zichtbaar blijft, wordt permanent make-up langzaam lichter - een geruststellend idee, omdat er veranderingen kunnen ontstaan in uw persoonlijke smaak en stijl. Na verloop van tijd kun je de PMU laten ‘opfrissen’ en wordt opnieuw besproken wat je wensen zijn. Gemiddeld blijft de pigmentatie twee tot vijf jaar in de huid aanwezig. 

 

Nieuwe PMU wordt in 2 a 3 sessies geplaatst. Hierdoor worden vorm en kleur stap voor stap naar wens opgebouwd. Uw specialiste werkt met de pigmenten van NPM. Deze zijn kleurvast en worden na verloop van tijd niet rood of blauw. 

Het verschil tussen permanente make-up en een tatoeage.

Permanente make-up lijkt qua techniek op een tatoeage, maar wordt in een andere huidlaagaangebracht. Daardoor is het aanbrengen van PMU niet definitief permanent, in tegenstelling tot een tatoeage, maar eerder lang blijvende make up. De tijd dat permanente make-up blijft zitten varieert van persoon tot persoon. Hoe lang permanente make-up aanhoudt op je huid heeft onder meer te maken met celvernieuwing, het afweersysteem en invloed van Uv-licht.

Is het aanbrengen van permanente make-up pijnlijk?

Tijdens het aanbrengen van de PMU zal je kleine korte steekjes voelen van de naald die wordt gebruikt. Gelukkig is het aanbrengen van PMU veel minder pijnlijk dan een tatoeage zetten. De naald gaat namelijk veel minder diep in de huid. Wanneer je het wenst wordt de te behandelen plek vooraf met een laagje verdovende crème ingesmeerd. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over een pijnlijke PMU behandeling.

GGD goedgekeurd

 

Beautycare Kim is GGD goedgekeurd. Dit betekend dat er tijdens de behandeling wordt gewerkt volgens hygiënerichtlijnen die door het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid zijn opgesteld.