Nazorginstructies

Bedankt voor je vertrouwen in mij bij het plaatsen van deze PMU. Voor het beste resultaat ontvang je van mij een creme en deze nazorginstructies! 

 

1) Raak de permanente make-up na de behandeling zo min mogelijk aan met de handen. Wanneer dit toch noodzakelijk is was ze dan eerst grondig.

2) Na de behandeling zal er altijd wat wondvocht ontstaan. Dit mag je na een half uur en daarna iedere twee uur afnemen met vochtige wattenschijfjes.

3) Houd de behandelde plek(ken) tijdens de genezing droog. Met douchen ook uitkijken voor condens want daar wordt de pigmentatie ook nat van.

4) Vermijd tijdens het genezingsproces ook contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater). Maak tevens geen gebruik van sauna of stoombad.

5) Het is heel belangrijk dat je niet krabt aan de behandelde huid. De eventuele korstjes moeten er vanzelf afvallen.

6) Draag geen pleisters of verband over de behandelde huid. De permanente make-up moet aan de lucht kunnen genezen.

7) Breng in geen enkel geval cosmetica aan op de wond gedurende de genezing. Geen foundation, poeder, lipstick of mascara etc.

8) Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de behandelde plek(ken).

9) Na genezing kunnen kleine korstjes loslaten. De pigmentatie komt daar lichter en smaller onder vandaan. De kleur van de pigmentatie heeft nog een week of 4 de tijd nodig om op kleur te komen.

10) Stel de behandelde plek(ken) tijdens de genezingstijd niet bloot aan zon of zonnebank (ook niet met een zonnebrandmiddel). Pas na de genezingstijd van 6 weken kun je in de zon of onder de zonnebank. Maak dan wel gebruik van Balm Micro SPF50+. Deze voorkomt verbranding en verkleuring van je micropigmentatie.

11) Pas wanneer de huid is gesloten mag je de behandelde plek(ken) insmeren met de door mij geadviseerde zalf. Dit is één van de door de GGD goedgekeurde producten die je kan vinden op de site LCHV onder richtlijnen voor tatoeëren en pmu menu aftercare zalven.

12) Alle eerste behandelingen worden na 6 weken nabehandeld. Dan is dezelfde nazorg weer van toepassing.

13) Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurveranderingen van de wond of bij aanblijvende pijn altijd contact op met de huisarts en breng mij ook op de hoogte van de bevindingen van de arts.

14) Voor alle duidelijkheid wijs ik je erop dat bij het niet nakomen van deze nazorginstructies je zelf verantwoordelijk bent voor het uiteindelijke resultaat.