Microneedling

Wat is Microneedling?

Microneedling is een techniek waarbij met behulp van kleine naaldjes gaatjes in de dermis worden gemaakt. Hierdoor raakt de huid licht beschadigd. Tijdens het herstel van deze minuscule beschadigingen maakt de huid groeifactoren aan die ervoor zorgen dat er meer collageen en bindweefsel in de huid wordt aangemaakt. Hierdoor zal uw huid, dikker, weerbaarder, soepeler, sterker en egaler worden.

 

Behandelmogelijkheden:

Acne littekens en wondgenezing

  • Vult het littekenweefsel op
  • Breekt bestaand littekenweefsel
  • versneld het genezingsproces van de wond.

Hyperpigmentatie / Verbetert de striae

  • Verbetert pigmentproblemen
  • Overmatig pigment breekt af
  • De huid gaat er stralender uitzien

Huidverstrakking en -verjonging

  • Verhoogt de opname van vocht en voedingsstoffen
  • Stimuleert de aanmaak van collageen
  • De huid wordt steviger en gladder

De behandeling

De huid wordt goed gereinigd en een serum wordt aangebracht op de huid. Daarna beweegt de microneedlingpen roterend over de huid. De behandeling geeft een licht scherp gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte, variërend van 0,5 mm tot 2 mm, is afhankelijk van de indicatie en het huidoppervlak. Er kunnen wat puntbloedinkjes zichtbaar zijn tijdens de behandeling. Dit is een normaal verschijnsel. De huid sluit zich meteen na de behandeling. Daarna brengt ik een kalmerend masker, crème en zonnebrandcrème aan. Als je wilt kan de huid gecamoufleerd worden met minerale make-up.

 

Hieronder een filmpje van een stukje microneedling met Dermapen3.

Na de behandeling

Afhankelijk van het soort huidoppervlak zal de huid er rozerood uit gaan zien. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. De huid kan ongeveer 2-3 dagen na de behandeling wat roder zijn dan normaal. Door de versnelde celdeling kan de huid ook wat gaan schilferen en daarbij de dode huidcellen loslaten. De huid is na de behandeling extra kwetsbaar, wees daarom de eerste 48 uur voorzichtig met zonlicht, sauna, heet douchen of baden. Bescherm de huid goed met een zonnebrandcrème van factor 30 of hoger en breng voor de opeenvolgende 2 weken een serum aan op het behandelde gebied. Gebruik tijdens de gehele behandelperiode de door mij geadviseerde producten volgens voorgeschreven werkwijze.

 

Te verwachten resultaat

Na gemiddeld 2 tot 4 weken is er verbetering te zien. De huid is zuiverder en krijgt een egaler en gladder aanzien. De aanmaak van bindweefsel is echter een geleidelijk proces dat zich onder het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Het eindresultaat zal pas na 6 tot 9 maanden zichtbaar zijn. Uiteindelijk zal de huidkwaliteit zichtbaar en voelbaar verbeterd zijn.

 

Aantal benodigde behandelingen

Micro-Needling is aan te raden in kuurverband. 

Normaal gesproken beginnen we met een viertal behandelingen en kijken daarna of het gewenste resultaat behaald is. Als je nog niet helemaal tevreden bent, kunnen we nog één of meerdere behandelingen inplannen. Hoe snel de behandelingen elkaar mogen opvolgen is afhankelijk van de conditie van de huid. Normaal gesproken wordt deze behandeling 1x in de 3-6 weken herhaald.

Bij microneelding is het niet zo “hoe sneller achter elkaar, des te beter en sneller het resultaat”. De huid heeft tijd nodig om zich op te bouwen en dus te verbeteren.

Prijzen

Intake: Gratis

Kaaklijn en bovenlip: € 89,-

Wangen: € 89,-

Voorhoofd: € 89,-

Gehele gelaat: € 125,-

Klein oppervlak zoals een pigmentvlek of litteken: € 89,-