Microneedling

Wat is Microneedling?

Microneedling, ook bekend als Collageen stimulerende therapie, gaat bepaalde huidcondities bestrijden door in de huid kleine microkanaaltjes te veroorzaken met een pen op basis van micronaaldjes. Hierdoor wordt je lichaamseigen wondhelingsproces getriggerd wat zorgt voor de aanmaak van huideigen collageen en worden voedingsstoffen zoals hyaluronzuren (huideigen vochtbinders) tot 80% beter opgenomen. 

 

Behandelmogelijkheden:

  • Acne littekens
  • Fijne lijntjes
  • Rimpels
  • Grove poriën
  • Zonschade
  • Oneven huidskleur
  • Oneven huidstructuur

 

De behandeling

De huid wordt eerst goed gereinigd en geprept, waarna (indien gewenst) een verdovende zalf wordt aangebracht op de huid.

Daarna breng ik een gepersonaliseerd serum aan en beweegt de microneedlingpen over de huid.

De behandeldiepte, variërend van 0,5 mm tot 1,5 mm, is afhankelijk van de indicatie en het huidoppervlak.

De huid kan roze kleuren tijdens de behandeling. Dit is een normaal verschijnsel. 

 

 

In het filmpje hieronder zie je hoe ik zelf een microneedling behandeling onderga. 

De huid wordt geprept, het serum wordt aangebracht en dan wordt de microneedlingpen ingezet. 

 

Na de behandeling

Afhankelijk van het soort huidoppervlak zal de huid er rozerood uit gaan zien. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. De huid kan ongeveer 2-3 dagen na de behandeling wat roder zijn dan normaal. Door de versnelde celdeling kan de huid ook wat gaan schilferen en daarbij de dode huidcellen loslaten. De huid is na de behandeling extra kwetsbaar, wees daarom de eerste 48 uur voorzichtig met zonlicht, sauna, heet douchen of baden. Bescherm de huid goed met een zonnebrandcrème van factor 30 of hoger en breng voor de opeenvolgende 2 weken een serum aan op het behandelde gebied. Gebruik tijdens de gehele behandelperiode de door mij geadviseerde producten volgens voorgeschreven werkwijze.

 

Te verwachten resultaat

Na gemiddeld 2 tot 4 weken is er verbetering te zien. De huid is zuiverder en krijgt een egaler en gladder aanzien. De aanmaak van bindweefsel is echter een geleidelijk proces dat zich onder het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Uiteindelijk zal de huidkwaliteit zichtbaar en voelbaar verbeterd zijn.

 

Aantal benodigde behandelingen

Micro-Needling is aan te raden in kuurverband. 

Normaal gesproken beginnen we met een viertal behandelingen en kijken daarna of het gewenste resultaat behaald is. Als je nog niet helemaal tevreden bent, kunnen we nog één of meerdere behandelingen inplannen. Hoe snel de behandelingen elkaar mogen opvolgen is afhankelijk van de conditie van de huid. Normaal gesproken wordt deze behandeling 1x in de 3-6 weken herhaald.

Bij microneelding is het niet zo “hoe sneller achter elkaar, des te beter en sneller het resultaat”. De huid heeft tijd nodig om zich op te bouwen en dus te verbeteren.

Prijzen

Intake: Gratis

Microneedling gehele gelaat: € 127,50

Klein oppervlak zoals een pigmentvlek of litteken: € 92,50

Promicroneedling: € 97,50 (Hierbij wordt voorafgaand aan de microneedling een Pro Power Peeling ingezet)