werkwijze

Ik begrijp dat het laten zetten van PMU best een grote stap kan zijn. Dan is het fijn om te weten wat je te wachten staat. De behandeling wordt uitgevoerd door mijzelf , een gediplomeerde specialiste, die ingaat op je wensen.

 

Intake behandeling

Tijdens het intake gesprek bespreken we jouw wensen en overleggen we de mogelijkheden die voor jou van toepassing zijn. Voordat de eerste permanente make-up behandeling plaatsvindt laat ik je een intakeformulier invullen en ondertekenen. Hierin stel ik een aantal vragen over je gezondheid.

 

De behandeling

De permanente make-up wordt na alle uitleg en pas nadat het voorgetekend is met de uiterste zorg aangebracht. Tijdens de behandeling wordt gewerkt volgens hygiënerichtlijnen die door het LandelijkCentrum Hygiëne en Veiligheid zijn opgesteld. Wanneer je het wenst wordt de te behandelen plek vooraf met een laagje verdovende crème ingesmeerd. De behandeltijd varieert van 1,5 tot 2,5 uur. Dit is afhankelijk van het te behandelen gebied. 

 

Na de behandeling

Na de eerste behandeling is het resultaat direct zichtbaar. Je moet er echter wel rekening mee houden dat de behandeling wellicht nog één of twee keer moet worden herhaald voor een optimaal resultaat. Na het zetten van de permanente make-up zal je huid licht gaan vervellen, waardoor het pigment een beetje afneemt. Om het optimale uit de behandeling te halen zal je tijdens de genezing zorgvuldig en schoon met de behandelde huid moeten omgaan. Ik begeleid je hierin door je te voorzien van de benodigde aftercare producten.

 

Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de Permanente Make-up heel belangrijk. Het is handig om alvast je haar te wassen voordat je komt voor een behandeling omdat de pigmentatie gedurende de genezing even niet nat mag worden. De genezingstijd van PMU bedraagt ongeveer 7 tot 10 dagen. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Iets langere genezingstijd is niet abnormaal.

 

Direct nadat de korstjes eraf zijn is de kleur van de pigmentatie nog niet optimaal. De huid heeft nog ongeveer 3 á 4 weken nodig om de kleur van de pigmentatie goed op te nemen. Er is bijna altijd daarna een perfectiebehandeling nodig voor het beste resultaat. Deze perfectiebehandeling is direct na de behandeling al met je afgesproken. Deze vindt meestal plaats na 6 weken.