Pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn bruine verkleuringen op de huid.

 

Het zijn ophopingen van melanine, de bruine kleurstof die de huid bruin kleurt als je in de zon komt. Hormonale en voedingsfactoren kunnen hierin een rol spelen. Pilgebruik, zwangerschap, zonschade, littekens, acné en het gebruik van medicatie, zoals anti-biotica kunnen ook pigmentvlekken veroorzaken. Pigmentvlekken herstellen zich vaak niet meer spontaan, maar we kunnen met behandelingen de vlekken wel minder zichtbaar maken.

 

  • Teveel aan zon: wanneer de huid veelvuldig wordt blootgesteld aan UV-stralen kan schade ontstaan. De huid maakt dan teveel melanine aan om zich te beschermen en daardoor ontstaan bruine vlekken, hyperpigmentatie.
  • Hormonen: melasma of zwangerschapsmasker, is een vorm van hyperpigmentatie door een teveel aan hormonen. Ook de anticonceptiepil, medicijnen of een reactie op cosmetica kan deze vorm van hyperpigmentatie veroorzaken.
  • Hyperpigmentatie na een ontstekingsproces: dit is het donker verkleuren van de huid ten gevolge van littekens door onzuiverheden of door verwonding van de huid.

 

PowerBright TRx producten is Dermalogica’s antwoord op hyperpigmentatie. Maak een afspraak voor een Face Mapping gezichtsanalyse en kom te weten wat wij voor je huid kunnen betekenen. Ook door middel van diverse behandelmethodes kunnen wij hyperpigmentatie effectief aanpakken.

Welke behandelingen helpen bij pigmentvlekken?

Green sea peel

PropowerPeel   'ultra bright'

Microneedling