Wat is permanente make-up?

Permanente make-up (PMU) is ideaal voor mensen die weinig tijd of zin hebben om zichzelf iedere dag op te maken, of hier veel moeite mee hebben. D.m.v. ultra fijne naaldjes worden er kleurpigmenten vlak onder het huidoppervlak aangebracht, enigszins vergelijkbaar met een tatoeage.

 

Nieuwe behandelingen worden in 2 a 3 sessies geplaatst, hierdoor worden vorm en kleur stap voor stap naar wens opgebouwd. De aangebrachte accenten maken het gezicht sprekender, waardoor u ieder moment van de dag onder alle omstandigheden een verzorgd uiterlijk heeft. PMU zal op den duur gaan vervagen – een geruststellend idee, omdat er veranderingen kunnen ontstaan in uw persoonlijke smaak en stijl. Na verloop van tijd kunt u de PMU laten ‘opfrissen’ en wordt opnieuw besproken wat uw wensen zijn.

 

Voordelen van PMU

· Permanente make-up bespaart je tijd

· Permanente make up geeft geen vlekken of vervaging van de make up

· Nooit meer uitgelopen make-up

· Permanente make up verhoogt je zelfvertrouwen!

· Met permanente make-up kun je zorgeloos sporten

· Met permanente make up zie je er altijd goed uit!

· Het geeft je gezicht een goede lijn

· Het kan je veel geld schelen

· Permanente make up blijft jaren zitten (Gemiddeld 2 tot 5jaar)

 

Verschil tussen permanente make-up en een tatoeage

Permanente make-up lijkt qua techniek op een tatoeage, maar wordt in een andere huidlaag

aangebracht. Permanente make up, ofwel PMU, is het inbrengen van kleurpigmenten in de lederhuid (de huidlaag onder de opperhuid). Daardoor is het aanbrengen van PMU niet definitief permanent, in tegenstelling tot een tatoeage, maar eerder lang blijvende make up.. De tijd dat permanente make-up blijft zitten varieert van persoon tot persoon. Hoe lang permanente make-up aanhoudt op uw huid heeft onder meer te maken met celvernieuwing, het afweersysteem en invloed van UV-licht.

 

Is het aanbrengen van permanente make up pijnlijk?

Tijdens het aanbrengen van de PMU zal je kleine korte steekjes voelen van de naald die wordt gebruikt. Gelukkig is het aanbrengen van PMU veel minder pijnlijk dan een tatoeage zetten. De naald gaat namelijk veel minder diep in de huid. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om een pijnlijke PMU behandeling.