Hoe ga ik te werk?

Ik begrijp dat het laten zetten van PMU best een grote stap kan zijn. Dan is het fijn om te weten

wat je te wachten staat. De behandeling wordt uitgevoerd door mijzelf , een gediplomeerde specialiste, die ingaat op je wensen.

 

Intake behandeling

Tijdens de intake bespreken we de mogelijkheden die op jou van toepassing zijn. We bekijken je

gezicht en brengen met ‘gewone’ make-up een lijntje om je ogen aan, kleuren je wenkbrauwen of lippen in of tekenen een lijntje om je lippen. Omdat het in eerste instantie niet permanent is, kunt je zien wat het resultaat kan zijn zonder dat je daar direct aan vast zit. Mocht je niet direct tevreden zijn, dan passen we dit eenvoudig aan.

 

Pas als je 100% tevreden bent, plannen we een afspraak in voor het aanbrengen van de permanente

make-up.

 

De behandeling

Na de eerste behandeling is het resultaat direct zichtbaar. Je moet er echter wel rekening mee houden

dat de behandeling wellicht nog een of twee keer moet worden herhaald voor een optimaal resultaat. Na het zetten van de permanente make-up zal je huid licht gaan vervellen, waardoor het pigment een beetje afneemt.

 

Voordat de eerste permanente make-up behandeling plaatsvindt laat ik je een intakeformulier invullen en ondertekenen. Als je het wenst wordt de te behandelen plek vooraf met een laagje verdovende emla crème ingesmeerd. Wanneer je dit wenst kun je zelfs de emla crème op recept bij de huisarts verkrijgen. Het is handig om alvast je haar te wassen voordat je komt voor een behandeling omdat de pigmentatie gedurende de genezing even niet nat mag worden.

 

De permanente make-up wordt na alle uitleg en pas nadat het voorgetekend is met de uiterste zorg aangebracht. Tijdens de behandeling wordt gewerkt volgens hygiënerichtlijnen die door het Landelijk

Centrum Hygiëne en Veiligheid zijn opgesteld.

 

Na de behandeling

Om het optimale uit de behandeling te halen zal je tijdens de genezing zorgvuldig en schoon met de behandelde huid moeten omgaan. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de Permanente Make-up heel belangrijk.

 

De genezingstijd van PMU bedraagt ongeveer 7 tot 10 dagen. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Iets langere genezingstijd is niet abnormaal. Direct nadat de korstjes eraf zijn is de kleur van de pigmentatie nog niet optimaal. De huid heeft nog ongeveer 3 á 4 weken nodig om de kleur van de pigmentatie goed op te nemen. Er is bijna altijd daarna een perfectiebehandeling nodig voor het beste resultaat. Deze perfectiebehandeling is direct na de behandeling al met je afgesproken. Deze vindt  meestal plaats na 6 weken.

 

GGD Goedgekeurd

 

Beautycare Kim is GGD goedgekeurd. Dit betekend dat er tijdens de behandeling wordt gewerkt volgens hygiënerichtlijnen die door het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid zijn opgesteld.